Hockey – En adrenalinfylld sport som fångar fantasin

March 14, 2023

Hockey är en sport som har underhållit miljontals fans i över ett sekel. Från de snabba skridskorna till de benkrossande tacklingarna är hockey en sport som är helt unik. Med NHL-slutspelet runt hörnet är fansen redo för vad som lovar att bli en spännande avslutning på säsongen.

Men medan hockey kanske är en spännande sport, finns det något annat som kan ge fansen en lika spännande upplevelse – Eurojackpot. Eurojackpot är en populär lottospel som spelas över hela Europa, där spelare från 18 länder tävlar om chansen att vinna jackpotten. Spelet har snabbt blivit en favorit bland fansen på grund av sina stora utbetalningar och spännande format.

Eurojackpot – Så fungerar dragningen

Eurojackpot-dragningen äger rum en gång i veckan på fredagar ​​i Helsingfors, Finland. För att spela Eurojackpot måste spelare välja fem nummer mellan 1 och 50 samt två extra nummer mellan 1 och 10. För att vinna jackpotten måste alla sju nummer matcha de sju numren som dras.

Men det finns fler chanser att vinna än bara jackpotten. Eurojackpot har totalt 12 vinstnivåer, vilket ger spelare chans att vinna någon typ av prispengar genom att matcha så lite som två nummer.

VinstnivåMatchande nummerVinst
15 huvudnummer + 2 extra nummerJackpot
25 huvudnummer + 1 extra nummer€1 000 000
35 huvudnummer€75 000
44 huvudnummer + 2 extra nummer€2 000
54 huvudnummer + 1 extra nummer€100
64 huvudnummer€50
73 huvudnummer + 2 extra nummer€20
83 huvudnummer + 1 extra nummer€10
93 huvudnummer€5
102 huvudnummer + 2 extra nummer€3
112 huvudnummer + 1 extra nummer€2
121 huvudnummer + 2 extra nummer€2

Förutom den stora jackpotten, är en av anledningarna till Eurojackpots popularitet det faktum att jackpotten kan växa sig stor. Om jackpotten inte vinner under en vecka, rullar den över till nästa vecka och kan fortsätta att växa tills någon vinner den. Läs mer om hur Eurojackpot dragningen fungerar.

Avslutningsvis

Hockey och Eurojackpot kan verka som två helt olika saker, men båda kan ge fans en spännande upplevelse. Så, oavsett om du följer NHL-slutspelet eller försöker att vinna stort i Eurojackpot, så finns det alltid något som kan ge dig en riktigt spännande stund.